במטבח של כל אחד מאיתנו יש כיור וברוב המקרים, אנשים משתמשים באותו כיור במשך עשרות שנים. האם ידעת כי על ידי כמה פעולות פשוטות ניתן לחדש את מראה הכיור ובלי הרבה מאמץ?
אחת הגולשות באתר שאלה: במטבח מותקן לי כיור מקרמיקה דיי ישן, שנשארו עליו כתמים ושריטות כתוצאה משטיפה של סירים, האם יש דרך להעלים את הכתמים הללו?
ובכן, כל עקרת בית יודעת שהכיור במטבח מצריך ניקוי יסודי, ואנחנו גם בדרך כלל מנקים אותו אחרי ששוטפים כלים. אבל מתי ניקית את הכיור באופן יסודי בפעם האחרונה?
על מנת לשמר על כיורים העשויים מקרמיקה, אחת לחודש יש למלא את הכיור במים עם רבע בקבוק אקונומיקה (כ-250 מ"ל) ולהשאיר את המים / אקונומיקה לעמוד כשפתח הניקוז של הכיור סגור.
אם הכתמים והסימנים עדיין לא נעלמו, יש להשרות את כיור הקרמיקה בחומצה בריכוז של 5% ולאחר מכן לנגב אותה בעדינות עם מטלית.
קיראו בהרחבה: ניקוי משטחי נירוסטה
חשוב מאוד להפקיד על הוראות והנחיות השימוש בחומצה, ולשמור על כך שהוחמצה תבוא במגע אך ורק עם הכיור ולא עם משטח אחר בדגש על השיש שמסביב לכיור.
הקפידי לא להשתמש בסקווטש מצמר פלדה או ברזל, אשר עשוי אף הוא לשרוט את הכיור ולהשאיר סימנים שלא ירדו.
ביצוע ניקוי באמצעות השריה כאמור יחדש את מראה הכיור שבמטבח, יחטא אותו ולבטח ישפר את מראה הכיור. הרבה יותר נעים לעבוד ולבשל במטבח נקי ומבריק.
יש לך שאלות בנושא ניקיון? אנחנו משקיעים בניקיון ונשמח לענות לכל שאלה ולסייע לכם בטיפים גם בעתיד.
ליחצו לקריאה: טיפים לניקוי הבית